Taxatie aanvragen

Wil je een taxatie aanvragen? Of heb je een vraag over de waarde van je woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dit kan op verschillende manieren:

  • Bel, bericht of WhatsApp ons direct.
    Betreft het de regio Arnhem? Neem dan contact op met Michelle.
    Betreft het de regio Nijmegen? Neem dan contact op met Nina.
    Weet je niet onder welke regio de woning valt of heb je een algemene vraag? Geen probleem. Neem contact op met één van ons en we helpen je graag verder!
  • Stuur een mail naar info@vanheterentaxaties.nl
  • Vraag direct online je taxatie aan. Wij ontvangen dan een bericht met je gegevens en nemen binnen één werkdag contact met je op.
Woning taxatie aanvragen | Arnhem Velperplein
Contact

Heb je een taxatie nodig voor een woning die je gaat kopen? Dan plannen wij de taxatie-afspraak in met de verkopend makelaar of huidige eigenaar. Natuurlijk laten wij het weten zodra de afspraak gepland is, zodat je gedurende het taxatieproces op de hoogte bent van de voortgang.

Betreft de taxatie jouw eigen woning? Dan plannen we graag een moment voor de opname met je in. Heb je een drukke agenda? Onze planning is flexibel genoeg om ervoor te zorgen dat we op korte termijn terecht kunnen en jij snel je taxatierapport ontvangt.

Taxatie woning | Nijmegen brug

Taxeren

We plannen een afspraak om de woning zo snel mogelijk te taxeren. Voordat we de woning bezoeken nemen we alle relevante informatie en documenten van de woning door. Denk hierbij aan de akte van Levering van de notaris, bestemmingsplan, kadastraal uittreksel en beschikbare bodem- en fundatieonderzoeken.

Bij een appartementsrecht zijn documenten van de Vereniging van Eigenaren noodzakelijk voor de taxatie. Deze vragen we voorafgaand aan de opname bij de eigenaar van de woning of de verkopend makelaar op. Denk bijvoorbeeld de akte van splitsing, jaarrekening, notulen en het Meerjaren Onderhoudsplan.

De opname zelf duurt ongeveer 30 tot 45 minuten, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de woning. De taxateur inspecteert de woning zowel van binnen als van buiten en maakt foto’s. Wij zijn verplicht deze foto’s aan het taxatierapport toe te voegen.

Waarde van de woning | Arnhem Sonsbeek

Taxatierapport

Na de opname wordt de taxatie uitgewerkt in een taxatierapport. Zodra de marktwaarde is bepaald aan de hand van de beschikbare gegevens, referentiewoningen, relevante documenten en overige informatie bieden wij het rapport ter validatie aan bij het NWWI.

Binnen uiterlijk 3 werkdagen na de opname van de woning krijg je het taxatierapport per e-mail vanuit het NWWI. De factuur volgt ook per e-mail zodra het rapport bij je binnen is. In de meeste gevallen is deze factuur aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Heb je nog vragen of opmerkingen naar aanleiding van het taxatierapport? Neem gerust contact met ons op.

NWWI gevalideerd taxatierapport